За нас


Ние сме Пресиян Кръстев (Преси) и Димитринка Мазгалова (Дими).

Пресиян Кръстев е класиран сред 10-те най-добри в света на Световното Салса първенство в Сан Марино, където е поканен да представи България през 2004г.
Печели 1-во място във Второто национално съзтезание-категория Професионалист.  Неговият танцов „живот” започва със Спортни танци, а Салса тренира от 2002 г.

Преси напредва със завидно темпо и само след 3г. основава Salsafans Dance Studio. С участията си  в редица фестивали и конгреси става популярен в Салса средите.
Музиката следва Преси навсякъде, той последователно завършва Музикално училище и Държавната Музикална Академия. Докато следва в Академията, той се насочва към Латино музиката и Латино бандите, но страстта му към танца го връща в обятията на Салсата.
От  2010г.  негова  партньорка е Димитрина Мазгалова.


Дими тренира Спортни танци и Модерен  балет от дете, участва в редица  представления и състезания. В търсене на нещо ново и различно тя се озовава на урок по Салса през 2007г.,
когато посещава уроците в Salsafans Dance Studio. След няколко години по фестивали и участия, Дими започва да преподава Салса и Латино танци на деца и юноши, в известен спортен център  в гр.София. В стремежа си към развитие, през 2010г. тя приема ново предизвикателство в елитно частно училище в гр.София. и разширява преподавателската си дейност с Модерен балет и Хип-хоп.

Заедно с Преси основават  Salsa Spirit Dance Studio, в което преподават в момента.
Като двойка Дими и Преси са канени като инструктори, хореографи и изпълнители на международни фестивали и телевизионни предавания ("Шоуто на Слави - Танцувай с мен 3-стаен").


За да бъде успешна и развиваща се една школа, трябва да има винаги нови и талантливи попълнения.
Затова искаме да ви представим нашите нови талантливи и позитивни помощник-инструктури: Елица Бакалова (Ели) и Дарин Шумков (Дарко). Те са много заразителни с ентусиазма и таланта си, Ели, танцуваща от дете, музикална и с невероятен стил и Дарко, танцуващ освен салса, кизомба и още много други танци. Двамата са невероятен екип и ще ви накарат да се забавлявате и да се научите да танцувате добре. Дарко и Ели преподават всеки вторник и четвъртък от 20:30-21:30 ч. в танцово студио „Мушмула“.


Всички текстове и картинки в сайта принадлежат на salsaspirit.org