За нас


Добре дошли! Ние сме Пресиян и Мария Кръстеви (основни инструктори) и Даниел и Ния Лалеви (помощник-инструктори). Ние обичаме да танцуваме и да се забавляваме! Обичаме да се учим и развиваме и да се запознаваме с нови хора.


Пресиян Кръстев е класиран сред 10-те най-добри в света на Световното салса първенство в Сан Марино, където е поканен да представи България през 2004г. 

Печели 1-во място във Второто национално съзтезание-категория Професионалист.  Неговият танцов „живот” започва със спортни танци, а салса тренира от 2002 г.

През годините партньорки на Преси са били Дарина Василева, с която Преси печели националното съзтезание през 2004 г; Ани Кръстева (Salsafans), Лора Василева (Salsafans); Димитринка Мазгалова (Salsa Spirit Dance Studio) и Силвия Лазарова. От 2016г. Мария Кръстева е официална партньорка на Пресиян, с която участват във фестивали, хореографии и салса събития.

 Мария започва да танцува в ученическите си години като мажоретка в мажоретен състав гр. Ловеч. Танцувайки в мажоретния състав е била включена и в много от танцовите турнета в чужбина и в България. В годините Мария тренира и  акробатичен рокендрол в двойка в акробатични класове B и C.

Първи стъпки в салсата Мария прави в Германия. Тя започва бързо да се учи и надгражда знанията си в латино танците. Към днешна дата тя е танцова партньорка на Пресиян. Заедно те танцуват и водят танцови уроци по фестивали. А също така правят и отборни танцови хореографии

 

През 2017г. пристигат в залата едни прекрасни млади тийн попълнения- Ния и Даниел. Талантът, желанието им да танцуват и работят с хора са водещи и мотивиращи за тях. Даниел и Ния са помощник инструктури в школата Салса Спирит.  Те имат и собствени Бачата хореографии в двойка представящи се с тях на международни танцови фестивали и конгреси в България. 

Танцовото изкуство представлява интерес за Ния още от ранна детска възраст, като това е определящо и за изборът ѝ да започне да се занимава с латино танци. Даниел се занимава с латино танци от около 7 години. Освен танците Даниел има и интерес към спортната акробатика. В момента той  е картотекиран съзтезател по спортна актобатика. Даниел и Ния са едно прекрасно попълнение към хореографският тийм на Салса Спирит и участват също в редица салса хореографии.

 Даниел и Ния Лалеви : “Ние сме брат и сестра и обожаваме танца под всякаква форма.” 

Заповядайте и се присъединете към на нашето танцово семейство. Ще се забавляваме, танцувайки Салса и Бачата!


Copyright © 2018-2021 Salsa Spirit Dance Organization